Ειδικές Προσφορές Ειδικές Προσφορές

Τοποθεσία

Αμοργός: Χάρτης Αμοργού, Παραλίες, Αξιοθέατα

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η Αμοργός είναι ένα μικρό νησί στο ανατολικότερο σημείο του Κυκλαδικού συμπλέγματος. Διαθέτει μοναδικά φυσικά χαρακτηριστικά όπως ορεινά τοπία και βραχώδεις όρμους στην ανατολική της πλευρά και ατελείωτες αμμώδεις παραλίες στη δυτική της πλευρά. Σ’ αυτή τη σελίδα, σας παρέχουμε χάρτη και χρήσιμες πληροφορίες για την Αμοργό, τις παραλίες και τ’ αξιοθέατα.

Παραλίες της Αμοργού - Παραλία Αιγιάλης
Το νησί της Αμοργού είναι μικρό αλλά διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες. Στον Ορμο Αιγιάλης βρίσκονται οι θαυμάσιες παραλίες του Χόχλακα, της Λεβρωσού, της Ψιλής Αμμου και της Φωκιότρυπας.

Στη δυτική πλευρά του νησιού, μπορείτε να πάτε στις παραλίες Αγιοι Σαράντα, Άγιος Παντελέημονας, Άγιος Παύλος, Φοίνικες, Μαρτέζι και Πλάκες. Στην ανατολική πλευρά, οι καλύτερες παραλίες είναι της Αγίας Αννας και των Χαλάρων, ενώ στη νότια Αμοργό θα βρείτε τις παραλίες Μούρος, Καλοταιρίτισσα, Μαύρη Μύτη και Παραδείσια. Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε τα νησάκια Γραμβούσσα και Νικουριά.

Αξιοθέατα της Αμοργού

Η Αμοργός διαθέτει πολλά ανεκτίμητα αρχαιολογικά, ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Αιγιάλη, σας συνιστούμε να επισκεφθείτε:

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τ' αξιοθέατα στη Χώρα, όπως:

Τοπική Κουζίνα

Κατά την παραμονή σας στην Αμοργό σας προτείνουμε να γευθείτε τις ντόπιες λιχουδιές όπως πατατάτο (κατσικάκι με πατάτες), φάβα, κακαβιά, ξιδάτο (σούπα με κατσίκι και εντόσθια), τυριά ντόπιας παραγωγής, παστέλι και ρακόμελο.

Ο Ορμος της Αιγιάλης βρίσκεται στη βορειοανατολική Αμοργό και είναι το δημοφιλέστερο θέρετρο του νησιού, με υπέροχη αμμουδιά και γραφικά κυκλαδικά χαρακτηριστικά.

Από το ξενοδοχείο Gryspo's στην Αιγιάλη, υπάρχει εύκολη πρόσβαση στ' ακόλουθα μέρη:

Λιμάνι Αιγιάλης: 200 μ
Κέντρο Αιγιάλης: 150 μ
Χώρα Αμοργού: 17 χλμ
Παραλία Αιγιάλης: 250 μ
Σουπερμάρκετ: 150 μ
Στάση λεωφορείου: 50 μ
Ιατρείο: 50 μ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRYSPO´S Στούντιο & Διαμερίσματα

ΑΜΟΡΓΟΣ - ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Αιγιάλη, 84008, Αμοργός, Κυκλάδες
Τηλ.: 22850 73412, Κιν.: 6936 121462
info@grysposhotel-amorgos.com
Ανοιχτά: από Απρίλιο έως Οκτώβριο
HEALTH FIRST ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τοσίτσα 29, 16346, Ηλιούπολη, Αττική
Κιν. 6936 121462

Hotel MH.T.E: 1174Κ033Α0882701 | Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ 122777301000 | ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014